O nás

Kapitola ICF Czech Republic Chapter pod ICF Global byla založena v roce 2005 skupinkou nadšenců proto, aby v ČR vznikl prostor pro sdružování profesionálních mezinárodně certifikovaných koučů a koučové v ČR se tak mohli při budování své profese opírat o nejsilnější profesní neziskovou organizaci koučů na světě, uplatnit a využívat její  standardy, etické normy a akreditace. Na začátku roku 2006 bylo registrováno občanské sdružení s názvem International Coach Federation – Prague Chapter s počtem členů okolo dvaceti. Jestliže počet členů ICF v daném regionu přesáhne 50 osob, potom vzniká povinnost na základě smlouvy s ICF vytvořit kapitolu, která má úřední oprávnění. Počet registrovaných koučů v ICF v naší republice přesáhl tento počet právě v roce 2008, proto občanské sdružení mohlo v tomto roce uzavřít smlouvu s ICF Global, a tím získat statut oprávněné kapitoly. V roce 2008 tedy získala Czech Republic Chapter status ICF Czech Republic Chartered Chapter, která umožňovala lokální kapitole více pravomocí a výhod, ale také více zodpovědnosti a administrativní zátěže plynoucí ze smlouvy mezi ICF Global a ICF Czech Republic Chartered  Chapter. V roce 2009 občanské sdružení změnilo svůj název na ICF ČR / International Coach Federation Czech Republic. Od 1. 1. 2014 se vzhledem k legislativním změnám v ČR právní forma změnila z občanského sdružení na zapsaný spolek (spolek zapsaný ve veřejném rejstříku).

Pokud chcete být pasivními členy ICF Czech Republic Chartered Chapter stačí Vám registrace u ICF Global a při registraci zařazení do Chartered Chapter Czech Republic. Reagistrační formulář Vás jednoduše navede. Kriterium pro získání členství je absolvování minimálně 60 hodin akreditovaného tréninku pro kouče. Pokud chcete být aktivními členy, čerpat výhody, využívat materiály v českém jazyce, participovat na projektech pod hlavičkou ICF ČR, být uveřejněni v Registru koučů ICF ČR a zúčastňovat se akcí za zvýhodněných podmínek, po registraci do ICF Global se staňte členy ICF spolku. Přidejte se.

Těšíme se na společnou práci s Vámi.

Příběh Lenky:

Měla jsem to úžasné štěstí, že jsem byla u zrodu ICF Czech Republic Chapter v roce 2005. Od tohoto roku jsem členkou ICF Global a zároveň členkou ICF ČR o.s. Je to již 8 let, co tato organizace v ČR vytváří jedinečný prostor pro sdílení a podporu externích/interních koučů v rámci etiky. Sleduji měnící se trh koučinku v ČR. Na začátku bylo důležité představit ICF, v polovině jejího fungování bylo důležité pomoci externím koučům s akreditacemi a obohatit trh o první mezinárodně akreditované kouče a vytvořit jim prostor pro podporu jejich obchodu vybudováním Registru koučů ICF. Nyní trh koučinku v ČR nejvíce potřebuje poznat a odlišit “kvalitní kouče” od lidí, kteří této profesi byť neúmyslně škodí a klientům nepřináší požadovanou kvalitu a výsledky, které očekávají. Díky zapojení do ICF ČR mám tak možnost nejen přispět dobré věci, ale získat praxi v rámci projektů, sdílet s kolegy zkušenosti z praxe, prezentovat své služby na partnerských akcích a být tak blíže svým klientům. Přidejte se.