Seminář "Kouzlo metafor v koučování" 30. 5. od 18:00 do 20:00

Vážené kolegyně, vážení kolegové, pro všechny, kdo si chtějí obohatit svou paletu nástrojů v koučování a přivádět své klienty k ještě hlubšímu uvědomění, připravujeme workshop, který povede zkušená kanadská koučka a mentorka Lily Seto, PCC. Na workshop se můžete těšit v úterý 30.5. od 18 do 20 hodin (registrace již od 17:30) tradičně v Hotelu Villa, Okrajní 1, Praha 10 - http://www.hotel-villa.cz/.

Metafory jsou účinný způsob, jak komunikovat s našimi klienty. Pomocí metafor klienti přistupují k jiné části mozku a tento nástroj jim pomůže přemýšlet jinak než dosud. Když budete v rámci vašich sezení používat „Metaphor Magic Box“, začnou vaši klienti prozkoumávat nevědomý význam symbolů, které si sami zvolí. Během dvouhodinového workshopu “Kouzlo metafor v koučování” zažijete demo využívající “Metaphor Magic Box” s následným rozborem a diskuzí nad otázkami, týkajícími se efektivního používání metafor při koučování.

Lily Seto, MA, PCC, je Executive Coach, Certified Mentor Coach and a Accredited Coaching Supervisor. Pracuje s klienty po celém světě (v současné době Nový Zéland, Thajsko, Německo, Malajsie, Jižní Afrika, USA a Kanada). Je rovněž spolupracovnicí fakulty Royal Roads University, kde vyučuje Interkulturní kompetence a Globální koučování v rámci Advanced Coaching Certificate. Když Lily začala se svými klienty na mentorinku a supervizi používat „Metaphor Magic Box“, měli tak silné zážitky, že projevili zájem o výcvik v používání tohoto nástroje. Proto Lily nyní trénuje trenéry a leadery po celém světě, jak „Metaphor Magic Box“ používat. Díky tomu mohou lépe odhalit, co se děje pod povrchem běžného myšlení.
Lily je Past President ICF Vancouver Island Chapter, který se nachází ve Victoria BC, Kanada.

ICF ČR získala osvědčení o kvalifikované autorizaci Hospodářské komory ČR v oboru "koučink" na příští tři roky

Hospodářská komora České republiky
S radostí vám oznamujeme, že na základě žádosti ICF ČR a následného doporučení Autorizační komise Hospodářské komory ČR prezident Hospodářské komory ČR pan Vladimír Dlouhý rozhodl o udělení kvalifkované autorizace v novém oboru "koučink" na období 5. 12. 2016 – 4. 12. 2019 pod registračním číslem 126/1530/2016. Stáváme se tak autorizovaným společenstvem, které zabezpečuje společné činnosti a služby pro podnikatelskou sféru působící v oboru autorizace, který reprezentujeme. Certifikát zde [PDF 140 KB]

Diskuzní klub profesionálních koučů konaný pod záštitou ICF ČR: 29. 5. 2017 od 18:00

Zveme vás na tradiční setkávání profesionálních koučů. Přijďte nezávazně diskutovat, sdílet zkušenosti, sdělovat názory v čase mezi 18:00 a 20:00 do Bella Vida Café na adrese Malostranské nábřeží 3 – http://www.bvcafe.cz/. Základním tématem je podnikání v naší profesi.

Účastníci Diskuzního klubu získávají v ICF global následném vzdělávání kouče (Continuing Coach Education – CCE) ocenění 2 bodů, na které jim bude českou pobočkou ICF vystaven certifikát.

SIG ICF ČR – Profesní rozvoj koučů každé třetí úterý v měsíci: 18. 4., 16. 5., 20. 6. od 18:00

Pravidelná setkávání koučů a příznivců koučinku na Special Interest Group ICF – SIG s názvem Profesní rozvoj koučů s koordinátory Dianou Kotkovou a Vítem Šrámkem v prostorách společnosti Art of Change, s.r.o., na adrese Myslíkova 32, Praha 2.

Téma setkání a jméno hosta bude upřesněno v rozesílané pozvánce.

Schůzky zájmové skupiny ICF jsou akreditovány ICF global v následném vzdělávání kouče (Continuing Coach Education – CCE) s oceněním 2 bodů, na které jim bude českou pobočkou ICF vystaven certifikát.

Změna v pravidlech pro obnovu certifikací

Změna v pravidlech pro obnovu certifikací.

Končí-li vaše ICF certifikace 31. 12. 2016 a později, budete při její obnově potřebovat alespoň 3 CCE v oblasti etiky koučování.

Toto pravidlo bylo přijato k podpoře a udržení etické kompetentnosti a povědomí.

CCE body za etiku je možné získat na trénincích zaměřených na etiku, které mají přiznané CCE body.

Jako speciální službu ICF Global a Ethics Community of Practice připravili on-line kurz etiky, po jehož dokončení získáte 3 CCE body v oblasti etiky. Tyto body se započítávají do potřebných 24 CCE bodů kategorie Core Competencies.

On-line kurz je přístupný zde: http://coachfederation.org/about/landing.cfm?ItemNumber=4182

První mezinárodní konference ICF ČR "Síla koučování" - kdo byl oceněn?

Mezinárodní fórum "Síla koučování" pořádané českou pobočkou ICF v rámci mezinárodní akce ICF on Tour: Coaching Beyond Boundaries u příležitosti 20. výročí vzniku ICF a 10. výročí působení ICF v ČR pod záštitou pana Vladimíra Dlouhého, prezidenta Hospodářské komory ČR, proběhlo v listopadu 2015.

V 1. ročníku soutěže Nejlepší projekt roku 2015 zaměřený na rozvoj koučovací kultury ve firmě dostal nejvíce hlasů projekt společnosti IRESOFT prezentovaný pod názvem "Iresoft jako hra". Tento projekt bude nominován v příštím roce na udělení International Prism Avard 2016 ICF Global. Srdečně gratulujeme! Přihlášené projekty si můžete pročíst zde.

Ocenění za vznik a rozvoj české pobočky ICF získaly:
Monika Barton, PCC
Andrea Klinčoková