Novinky

Zúčastněte se ICF Koučovací zóna, propagujte ICF profesionální koučink: 8. a 9. 3. 2018

Naše profesní organizace ICF ČR se již po třetí stává odborným partnerem veletrhu JOBS EXPO realizovaném pod záštitou MPSV, Svazu průmyslu a dopravy ČR, HK ČR a ÚP, to vše s myšlenkou podpořit mobilitu práce a celoživotní vzdělávání. V rámci doprovodného programu česká pobočka ICF uspořádá ICF koučovací zónu - viz http://www.jobsexpo.cz/registrace-koucink.html, která proběhne 8. - 9. 3. na Výstavišti Praha v Holešovicích.

Máte jedinečnou možnost jakožto profesionální koučové certifikovaní ICF v rámci ICF koučovací zóny poskytovat informace o standardech, etice a přínosu ICF koučinku, propagovat dobré jméno značky ICF a její české pobočky a umožnit návštěvníkům veletrhu vyzkoušet si profesionální koučování a tím mít vliv na jeho vnímání širokou veřejností.

Koučovací zóna bude otevřena pro návštěvníky veletrhu v půlhodinových intervalech (25 min sezení, 5 min přestávka):
                            ve čtvrtek     8. 3. - 11.00 - 17.00
                            v pátek         9. 3. - 10.30 - 16.30

Svoji závaznou účast na koučovací zóně a termín své účasti sdělte obratem odpovědí na tento e-mail, nejpozději do úterý 27. února vč.

Přihlášeným koučům bude potvrzena účast a zaslány bližší informace do soboty 3. března vč. a zajištěna propagace na sociálních sítích.

Networkingový večer pro nové členy pobočky: 13. 3. 2018 od 17:30

Srdečně zveme všechny členy, kteří jsou v pobočce kratší dobu než cca 18 měsíců na jedinečný networkingový večer "Od nás pro nás!", který bude věnovaný všemu, co nové členy zajímá.

Co představuje ICF na celosvětovém poli koučování
Co to znamená být členem české pobočky ICF a co členství v české pobočce ICF přináší
Jaké jsou druhy certifikací a jak postupovat pro jejich získání.

Průvodci workshopu Vám bude Rudolf Vaco, CPCC, ACC - prezident ICF ČR a Pavla Pavlíková, PCC - bývalá viceprezidentka ICF ČR.

Termín:       13. března (úterý)

Čas:       registrace - 16:30, zahájení semináře - 17:00, ukončení semináře - 20.00

Místo:       Hotel Villa - Okrajní 1, Praha 10 - http://www.hotel-villa.cz/

Vstupné:       150 Kč

Na seminář se prosím registrujte na webu.

ICF ČR získala osvědčení o kvalifikované autorizaci Hospodářské komory ČR v oboru "koučink" na příští tři roky

Hospodářská komora České republiky
S radostí vám oznamujeme, že na základě žádosti ICF ČR a následného doporučení Autorizační komise Hospodářské komory ČR prezident Hospodářské komory ČR pan Vladimír Dlouhý rozhodl o udělení kvalifkované autorizace v novém oboru "koučink" na období 5. 12. 2016 – 4. 12. 2019 pod registračním číslem 126/1530/2016. Stáváme se tak autorizovaným společenstvem, které zabezpečuje společné činnosti a služby pro podnikatelskou sféru působící v oboru autorizace, který reprezentujeme. Certifikát zde [PDF 140 KB]

Změna v pravidlech pro obnovu certifikací

Změna v pravidlech pro obnovu certifikací.

Končí-li vaše ICF certifikace 31. 12. 2016 a později, budete při její obnově potřebovat alespoň 3 CCE v oblasti etiky koučování.

Toto pravidlo bylo přijato k podpoře a udržení etické kompetentnosti a povědomí.

CCE body za etiku je možné získat na trénincích zaměřených na etiku, které mají přiznané CCE body.

Jako speciální službu ICF Global a Ethics Community of Practice připravili on-line kurz etiky, po jehož dokončení získáte 3 CCE body v oblasti etiky. Tyto body se započítávají do potřebných 24 CCE bodů kategorie Core Competencies.

On-line kurz je přístupný zde: http://coachfederation.org/about/landing.cfm?ItemNumber=4182

První mezinárodní konference ICF ČR "Síla koučování" - kdo byl oceněn?

Mezinárodní fórum "Síla koučování" pořádané českou pobočkou ICF v rámci mezinárodní akce ICF on Tour: Coaching Beyond Boundaries u příležitosti 20. výročí vzniku ICF a 10. výročí působení ICF v ČR pod záštitou pana Vladimíra Dlouhého, prezidenta Hospodářské komory ČR, proběhlo v listopadu 2015.

V 1. ročníku soutěže Nejlepší projekt roku 2015 zaměřený na rozvoj koučovací kultury ve firmě dostal nejvíce hlasů projekt společnosti IRESOFT prezentovaný pod názvem "Iresoft jako hra". Tento projekt bude nominován v příštím roce na udělení International Prism Avard 2016 ICF Global. Srdečně gratulujeme! Přihlášené projekty si můžete pročíst zde.

Ocenění za vznik a rozvoj české pobočky ICF získaly:
Monika Barton, PCC
Andrea Klinčoková