Novinky

ICF ČR získala osvědčení o kvalifikované autorizaci Hospodářské komory ČR v oboru "koučink" na příští tři roky

Hospodářská komora České republiky
S radostí vám oznamujeme, že na základě žádosti ICF ČR a následného doporučení Autorizační komise Hospodářské komory ČR prezident Hospodářské komory ČR pan Vladimír Dlouhý rozhodl o udělení kvalifkované autorizace v novém oboru "koučink" na období 5. 12. 2016 – 4. 12. 2019 pod registračním číslem 126/1530/2016. Stáváme se tak autorizovaným společenstvem, které zabezpečuje společné činnosti a služby pro podnikatelskou sféru působící v oboru autorizace, který reprezentujeme. Certifikát zde [PDF 140 KB]

Diskuzní klub profesionálních koučů konaný pod záštitou ICF ČR: 18. 9. 2017 od 18:00

Zveme vás na tradiční setkávání profesionálních koučů. Přijďte nezávazně diskutovat, sdílet zkušenosti, sdělovat názory v čase mezi 18:00 a 20:00 do Bella Vida Café na adrese Malostranské nábřeží 3 – http://www.bvcafe.cz/. Základním tématem je podnikání v naší profesi.

Účastníci Diskuzního klubu získávají v ICF global následném vzdělávání kouče (Continuing Coach Education – CCE) ocenění 2 bodů, na které jim bude českou pobočkou ICF vystaven certifikát.

SIG ICF ČR – Profesní rozvoj koučů každé třetí úterý v měsíci: 19. 9., 17. 10., 21. 11. a 12. 12. od 18:00

Pravidelná setkávání koučů a příznivců koučinku na Special Interest Group ICF – SIG s názvem Profesní rozvoj koučů s koordinátory Dianou Kotkovou a Vítem Šrámkem v prostorách společnosti Art of Change, s.r.o., na adrese Myslíkova 32, Praha 2.

Téma setkání a jméno hosta bude upřesněno v rozesílané pozvánce.

Schůzky zájmové skupiny ICF jsou akreditovány ICF global v následném vzdělávání kouče (Continuing Coach Education – CCE) s oceněním 2 bodů, na které účastníkům SIG bude českou pobočkou ICF vystaven certifikát.

Změna v pravidlech pro obnovu certifikací

Změna v pravidlech pro obnovu certifikací.

Končí-li vaše ICF certifikace 31. 12. 2016 a později, budete při její obnově potřebovat alespoň 3 CCE v oblasti etiky koučování.

Toto pravidlo bylo přijato k podpoře a udržení etické kompetentnosti a povědomí.

CCE body za etiku je možné získat na trénincích zaměřených na etiku, které mají přiznané CCE body.

Jako speciální službu ICF Global a Ethics Community of Practice připravili on-line kurz etiky, po jehož dokončení získáte 3 CCE body v oblasti etiky. Tyto body se započítávají do potřebných 24 CCE bodů kategorie Core Competencies.

On-line kurz je přístupný zde: http://coachfederation.org/about/landing.cfm?ItemNumber=4182

První mezinárodní konference ICF ČR "Síla koučování" - kdo byl oceněn?

Mezinárodní fórum "Síla koučování" pořádané českou pobočkou ICF v rámci mezinárodní akce ICF on Tour: Coaching Beyond Boundaries u příležitosti 20. výročí vzniku ICF a 10. výročí působení ICF v ČR pod záštitou pana Vladimíra Dlouhého, prezidenta Hospodářské komory ČR, proběhlo v listopadu 2015.

V 1. ročníku soutěže Nejlepší projekt roku 2015 zaměřený na rozvoj koučovací kultury ve firmě dostal nejvíce hlasů projekt společnosti IRESOFT prezentovaný pod názvem "Iresoft jako hra". Tento projekt bude nominován v příštím roce na udělení International Prism Avard 2016 ICF Global. Srdečně gratulujeme! Přihlášené projekty si můžete pročíst zde.

Ocenění za vznik a rozvoj české pobočky ICF získaly:
Monika Barton, PCC
Andrea Klinčoková