Přínosy koučinku jako metody

Přínos koučinku je zejména v tom, že klient objevuje, rozvíjí a posiluje svůj vlastní potenciál, získává větší důvěru ve své síly, větší jistotu ve svých rozhodnutích a odvahu přijmout zodpovědnost za svůj život.  Zvědomuje své motivy i reálné chování, rozvíjí schopnost autokorekce a dalšího vědomého rozvoje a směřování. Vede k vysoké profesní výkonnosti stejně jako k větší radosti a spokojenosti.

Koučink se zaměřuje na budoucnost, nehledá příčiny problémů v minulosti, ale cílí na jejich konstruktivní řešení.  Myšlenky přetavuje ve skutečné činy a pomocí akčních kroků dosahuje reálné změny.

Přínosy koučinku byly zcela prokazatelně zmapovány v mnoha průzkumech, které vám nabízíme zde

Užitek z profesionálního ICF koučování vám přiblíží i články našich členů
uveřejněné v časopise Hospodářské komory ČR s názvem KOMORA,
které byly publikovány v letech 2017 - 2019