TÝMOVÝ KOUČINK
Zájmová skupina
26 May, 2023 by
TÝMOVÝ KOUČINK
ICF Infobot
Středa 28. června, 16.30 – 18.30 h
Registrace ZDE
Zoom link ZDE

Zveme vás na další setkání TK ICF CZ, které se uskuteční 28. 6. 2023 od 16:30 - 18:30 hod online. Téma setkání: „Jak NASA buduje týmy - osvěžení metodologie a sdílení osobních zkušeností.“ Ladičkou vás provedou zkušené koučky a lektorky Halka Baláčková a Pavla Žákovská.

Téma bude jistě někomu již známé. V čem to ale bude jiné je to, že s vámi budeme společně sdílet naše osobní zkušenosti s touto metodologií a nejlepší tipy, jak ji využívat v TK, manažerských situacích, práci kouče či osobně pro sebe. 

Cílem setkání je:

  • Jednoduše techniku představit pro ty, kdo ji ještě neznají či osvěžit pro znalce.
  • Podělit se o naše zkušenosti s využíváním této metodologie v naší praxi.
  • Sdílet nejlepší tipy, triky a rady, jak ji začleňovat do svých koučinků s leadery, týmy či v osobním životě.
  • Poskytnout k tématu zdroje a pracovní materiály, se kterými můžete ihned dále volně pracovat.

Jaké zkušenosti s metodologií NASA máme? 


Halka: 
"Knihu How NASA Builds Teams jsem objevila krátce po té, co vyšla v anglickém vydání. V roce 2011 jsme prošla výcvikem v této metodologii a od té doby s ní pracuji. Každý si v ní může najít něco: uvědomit si čtyři dimenze dobrých týmů, to, kde je silný i kde má své slabiny. Nejlepší na ní podle mě je, že si člověk uvědomí i to, které dimenze on sám zcela vytěsňuje. To mě snad obohatilo nejvíce.  U mě to byl kupodivu důraz na lidskou stránku spolupráce v  týmu, zapojování lidí a oceňování. Navíc se ze stejného pohledu můžeme dívat i na svoje rodiny, partnerství, přátelství a jakékoliv jiné organizace. Věřím, že je to stále velká příležitost i pro mnoho týmů, koučů, leaderů a lidí. "
Ing. Halka Baláčková, MBA, PCC, ACTC

Pavla: 

“S knihou How NASA Builds Teams jsem se seznámila díky Halce, cca před deseti lety. Nadchla mě ucelenost a zároveň srozumitelnost tohoto konceptu a začala jsem ho hned při práci ve firmách s úspěchem využívat. Umožňuje nejen si uvědomit vlastní nastavení a postoje a pochopit případné odlišnosti a potřeby ostatních, ale přináší i komplexní přehled dovedností, které jsou klíčem k prosperující spolupráci. Líbí se mi, že je to inspirace využitelná univerzálně - v jakémkoli týmu, ve firmě, s kolegy, s přáteli i v rodině. Možná i proto oslovila zatím všechny týmy, kde jsme tyto přístupy a nástroje k jejich rozvoji využili. Větší vzájemný respekt a radost ze spolupráce, “vyčištění” emocí, pojmenování “slonů”, monitoring míry odhodlání, ujasnění očekávání a vzájemných rolí a odpovědností…. to je jen krátký výčet přínosů tohoto konceptu, formulovaných týmy s kterými jsem v posledních měsících spolupracovala.”
PaeDr. Pavla Žákovská, PCC


Těší se na vás  Halka Baláčková a Pavla Žákovská. 

TÝMOVÝ KOUČINK
ICF Infobot
26 May, 2023
Share this post